2020-10-07 08:10:42• hírek • Agerpres/Szatmár.ro

Az ország 344 tanintézetében online zajlik az oktatás

Az ország 344 oktatási intézményében a piros forgatókönyv szerint, azaz online zajlik a tanítás, 4838 tanintézetben a sárga forgatókönyvet alkalmazzák, azaz hibrid oktatás folyik, 12.474 intézményben pedig a zöld forgatókönyv szerint zajlik a tevékenység – jelentette a szaktárca a megyei tanfelügyelőségek által kedd délig közölt adatokra hivatkozva.

A minisztérium kiemeli, hogy a 344 tanintézet közül mindössze 168 alkalmazza a piros forgatókönyvet az intézménybe járók körében jegyzett koronavírusos megbetegedések miatt. A többi 176-ban részben az illető településen jegyzett magas esetszám, részben pedig javítási munkálatok miatt tértek át az online oktatásra.

Szatmár megyében is van iskola, ahol online zajlik az oktatás, példának okáért Turcon, viszont számos más tanintézményben tartanak hibrid jellegű tanórákat – tudtuk meg Kallós Zoltán helyettes főtanfelügyelőtől.

A szaktárca hangsúlyozza, hogy az iskolák igazgatótanácsa egyrészt a járványhelyzet alakulása, másrészt a tanintézet infrastruktúrája és a rendelkezésre álló erőforrások függvényében tesz javaslatot az alkalmazandó forgatókönyvre, illetve ennek esetleges módosítására.

Az oktatási és az egészségügyi miniszter közös rendelete értelmében a forgatókönyv kiválasztásakor a fő járványügyi szempont az adott településen az előző 14 napban jegyzett új megbetegedések számának összege ezer lakosra vetítve.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: